5 principii esentiale pentru un web design reusit

Un design web reusit implica mai mult decat un aspect estetic placut.

Suna putin paradoxal, nu? Ei bine, nu este! Acum, nu spun ca design-ul nu conteaza deloc, ci doar ca pe langa un design bun mai exista si alte lucruri pe care nu ar trebui sa le ignori daca vrei ca site-ul tau web sa arate bine si sa fie usor de inteles ceea ce faci.

Iata 5 principii esentiale pentru un design web reusit.

1: Simplitate – Less is more

Un design web simplu si curat va face ca navigarea pe site-ul tau sa fie mai usoara si va rezista mai mult in timp nemaifiind nevoie sa faci redesign de fiecare data cand se schimba trend-urile.

Inceara sa mentii un design simplu, fara a-l incarca cu elemente ce pot distrage atentia utilizatorului de la informatia pe care o cauta initial.

2: Respectuos, onest si captivant

Nu este o surpiza pentru nimeni faptul ca social media a avut un impact semnificativ asupra comunicarii, atat scrise cat si verbale, facand vizitatorii sa-si doreasca sa fie tratati intr-un mod cat mai „uman”, indiferent de platforma sau site-ul pe care il acceseaza. 

Asadar, fiecare titlu, cuvant si fraza trebuie sa fie cat mai respectuase si sincere cu utilizatorul, sa sune cat mai „uman” si aiba o calitate ce il face intrigant.

3: Usor de Inteles

Vizitatorii site-ului tau trebuie sa intealaga usor fiecare cuvant, fraza, titlu sau actiune pe care trebuie sa o faca. 

Orice fraza, cuvant sau apel la actiune (CTA) pe care utilizatorul nu il intelege va fi trecut cu vederea, iar tu poti pierde un potential client. 

Atat continutul site-ului cat si elementele vizuale trebuiesc expuse in mod clar si curat, prioritizand punctele critice de conversetie ce trebuiesc expuse primele, nefiind necesar scroll-ul sau navigarea excesiva pentru a le gasi.

4: Proiectat pentru uzabilitate si functionalitate

In web design uzabilitate si funcationalitate trebuie sa stea la baza fiecarii decezii legate de aspectul site-ului – uneori depasind orice alta consideratie de design.

Pentru a converti vizitaroul in client trebuie ca fiecare link, fiecare buton, fiecare „call to action” sa fie pozitionat corect si sa functioneze corect, solicitand astfel cat mai putin efort din partea vizitatorului pentru a inainta spre pasul urmator.

5: Pune accent pe ce conteaza cel mai mult

Pentru ce a ajuns vizitatorul pe site-ul tau? Prezinta in mod clar ceea ce faci, de ce esti solutia la o problema sau o nevoie pe care o are si convinge-l ca esti ceea ce are nevoie. 

Poti face acest lucru cu ajutorul imaginilor, culorilor si textului. Creaza un echilibru intre text, culori si imaginile folosite pentru a-i captiva atentia vizitatorului si a-l converti in client.

Daca nu ai un raspuns la intrebarea de mai sus, fa un research pentru a afla ce isi doresc potentialii tai clienti, ce probleme si nevoii au si ce intrebari au. O data ce ai aflat aceste lucruri iti va fi foarte usor sa creezi un design care sa puna accentul exact pe aceste aspecte, folosind imagini, culori si text.

Distribuie Articolul
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Articole Similare

5 principii esentiale pentru un design web reusit

5 principii esentiale pentru un web design reusit

Suna putin paradoxal, nu? Ei bine, nu este! Acum, nu spun ca design-ul nu conteaza deloc, ci doar ca pe langa un design bun mai exista si alte lucruri pe care nu ar trebui sa le ignori daca vrei ca site-ul tau web sa arate bine si sa fie usor de inteles ceea ce faci.

Citeste mai mult »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *